logo harre's tree removal
Aan de hand van andere voorbeelden zou je kunnen denken dat ik alleen grote klussen doe, maar dat is niet zo: ook de particulier met een paar grotere of één kleine boom kan bij me terecht en deze klussen krijgen uiteraard dezelfde aandacht als de grotere. Hieronder wat voorbeelden van kleinere werkzaamheden.

Klik op een foto:
een groter exemplaar zal in een nieuw scherm of tabblad openen.



Conifeer, Zevenbergen.

Een verwijdering in 4 foto's: de boom is gekapt, volledig afgevoerd en er is ongeveer een meter van de stobbe blijven staan. Dit werk vond plaats in oktober bij uitonzderlijk mooi weer.

startfoto van het werk, conifeer verwijderen

alle takken verwijderd, enkel de top nog
de helft van de takken verwijderd

eindresultaat verwijderde conifeer



Treurwilg, Hurwenen.

Een dag met aan het begin regen en later heel veel wind, maar de klant was wat laat met de aanvraag en wilde de boom toch nog dit seizoen ingenomen hebben en daarom was uitstellen eigenlijk niet echt een optie. Deze kan er in ieder geval weer jaren tegen en vanwege de regen was ik niet in staat een goede startfoto te maken dus de eerste komt (overduidelijk) van Google Streetview.

startfoto via google streetview






treurwilg klimmend innemen
treurwilg innemen eindresultaat ingenomen treurwilg



Pruimen, Zaltbommel.

Twee pruimen verwijderen uit een achtertuin, het stamhout op kachellengte achterlaten, de kleine takken en bladeren versnipperen en de stronken frezen. Ook allemaal geen enkel probleem.

kleine pruim

kleine pruim afgebroken

kleine pruim
grote pruim

kleine pruim

grote pruim

De eerste was er zo uit, de tweede had een kleine gebruiksaanwijzing maar uiteindelijk bleef er hier een mooie ruime tuin over die vanaf hier op het gemakje verder aangepakt kan worden.



Treurwilg, Zaltbommel.

Een treurwilg even terug snoeien omdat hij toch echt te groot wordt is op zich al best wel een aardige klus, maar gaandeweg het werk bleek deze reus met nogal wat gezondheidsproblemen te kampen. Een flinke scheur en een tak met een rot stuk waar m'n arm tot m'n elleboog in kon is wat we gaandeweg tegen kwamen.

treurwilg

stihl ms193t in scheur van treurwilg

treurwilg half gesnoeid

treurwilg gesnoeid
scheur treurwilg

scheur treurwilg dwarsdoosnede

laatste deel van gesnoeide treurwilg

treurwilg gesnoeid



Het komt vaker voor dat bomen zo rigoureus gesnoeid worden, maar ze knappen er zelden van op en deze had eerder al een beste tik gehad om te verwerken. Het is de keus van de eigenaar het zo te doen en er nog zo lang mogelijk plezier van te hebben. Op zich zal dat wel lukken, want de laatste foto is genomen aan het eind van de zomer van datzelfde jaar maar op termijn verwacht ik dat deze boom toch plaats zal moeten maken voor een andere.



Eik, Maasbree.

Een eik die in de zomer zo'n beetje alle zon van een speelweide wist te houden. Er was in het begin nog wat twijfel over inkorten of compleet verwijderen, maar uiteindelijk is er voor enkel inkorten gekozen. Op deze manier heeft hij toch nog zijn nut voor de vogels en insecten in dit particuliere stukje bos en de stam verwijderen is indien nodig immers alsnog zo gedaan.

eik speelweide zon blokker

eik gedeeltelijk ingekort


eik bijna klaar

eik klaar stam blijft staan


Fijnspar, Uden.

De Letterzetter (een klein kevertje) kwam op een gegeven moment in opmars en tastte zo'n beetje alle fijnspar aan die het beestje tegen kwam, met als gevolg dat de sparren dood gingen en hier en daar voor gevaarlijke situaties zorgden. Zo stond deze vlak naast een caravan:

dode fijnspar door letterzetter naast caravan scheur in dode fijnspar fijnspar uitgesnoeid en in stukken op de grond



Fijnspar, Dorst.

23 meter hoge dode fijnspar door letterzetter

Het gaat hier om een fijnspar van 23 meter waar je niet erg lang naar hoeft te kijken om de conclusie te trekken dat hij hartstikke dood is. Er zit geen naaldje meer aan, de takken zijn bruin en dood, het geeft een trieste aanblik maar verder lijkt er niet zoveel mis mee. Hij staat er immers maar gewoon een beetje te staan. Dat is dus tot hij op de grond ligt en je dit tegen komt:

dode fijnspar, aangetast door letterzetter houtstapeltje en klein overzicht van het bos



Kastanje, Zeewolde.

Deze kastanje werd verwijderd omdat hij in de loop van de tijd te groot werd voor de plek waar hij stond. Nadat de boom plat lag kwam er nog een soort van kadootje tevoorschijn, want de boom had intern een prachtige vlinder gevormd. Het hout is in dit geval achtergebleven bij de eigenaar en het verdwijnt tzt de kachel in.

verkeerd geplaatste kastanje

restant verwijderen kastanje

verwijdering takken kastanje

verwijdering takken kastanje

restant verwijderen kastanje

vlinder gevormd in kastanje



Eik, Denice.

Deze eik langs de oprit naar een huis bleek al een tijdje dood en aangetast door alle dieren die er in waren gaan leven. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar niet als bij wat wind zoiets ineens naar beneden komt en je er met wat pech met de auto onder zit. Wat deze boom ook niet mee had was het feit dat ik de dubbele stam niet zo vertrouwde en bij onderzoek bleek dat wantrouwen terecht: er zat een knappe scheur in en als je die zonder te kijken door zou zagen krijg je als zager gegarandeerd een deel bovenop je.

scheur in dode eik

dode dubbele eik met scheur

de tweede ligt ook